Uw gastheer

Peter Sanders

Directeur Security Professionals B.V.

Internationaal Instructeur

Peter Sanders, Grootmeester op het gebied van Martial Arts. Meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van Oosterse filosofie, Meditatie, Zen Boedisme en Oosterse krijgskunsten, gecombineerd met ruim 30 jaar Sales-ervaring maken van de heer Sanders de persoon bij uitstek om u deze onvergetelijke leervolle ervaring te laten meemaken. Peter Sanders is tevens directeur en aandeelhouder van het succesvolle bedrijf Security-Professionals welke onder zijn leiding in enkele jaren is gegroeid naar een gerenommeerd beveiligingsbedrijf in Nederland.

Hij is een Meester in het spel dat we “conflictbeheersing, omgang met agressie” noemen. Hij is in staat om uw medewerkers op een duidelijke en begrijpelijke manier te leren vervelende situaties naar hun hand te zetten, vaak alvorens ze gaan plaatsvinden.

Het lesgeven zit hem in het bloed. De grootste groep die hij ooit heeft getraind was 850 man groot. Geen enkele deelnemer heeft zich tekort gedaan gevoeld.

 

Waarom Martial Arts je leven kunnen verrijken.

1. Het bouwt vertrouwen op

Een van de grootste voordelen van Martial Arts is hoe het je als mens kan veranderen/versterken. Veel mensen weten niet goed hoe ze zichzelf moeten beschermen, zowel fysiek als mentaal en besluiten dan  dan zelfverdedigingslessen te gaan volgen. De redenen kunnen zijn persoonlijke ervaringen, maar ook aangestuurd door het nieuws en het gevoel dat dat bij ze veroorzaakt.. We horen veel over de negativiteit in onze samenleving, waardoor mensen zich onbeschermd kunnen gaan voelen. Martial Arts zullen vertrouwen in jezelf opbouwen.  Als je gepest wordt, is het ook een geweldige manier om jezelf te beschermen en vertrouwen in jezelf te krijgen, waardoor je uiteindelijk een betere en sterkere persoon wordt.

2. Het werkt op uw balans

Dit soort lessen vereist veel van je lichaam, inclusief de mogelijkheid om meerdere dingen tegelijk te doen zonder om te vallen. Het verbetert je fysieke en mentale balans en het verbetert je focus. Martial Arts leren je hoe je je kunt concentreren op je doel terwijl je je lichaam onder controle hebt. Door je lichaamscontrole en balans te verbeteren, ben je beter voorbereid om jezelf te beschermen.

3. Het helpt bij het ontwikkelen van zelfdiscipline

“De enige discipline die feitelijk bestaat, is zelfdiscipline.” Om te leren en te groeien moet je zelfdiscipline ontwikkelen. Je moet gemotiveerd en toegewijd zijn aan de praktijk. Regelmatig opdagen en je houden aan je doel ontwikkelt discipline. Je wordt meer gefocust op je persoonlijke bescherming en op je omgeving. Zoals met veel zaken kun je niet beter worden als je niet oefent.

4. Het helpt je fysieke conditie te verbeteren

Het hele punt van Martial Arts is om je voor te bereiden op elke situatie die je schade kan berokkenen. Fysieke conditie is uiterst belangrijk. Trainen en oefenen bereidt je voor op de adrenaline-stoot als zich een situatie voordoet waarbij je misschien moet handelen. Je moet fysiek geconditioneerd zijn om op de juiste manier met een moeilijke situatie om te gaan. Als je dat niet bent, zal je lichaam niet zo goed werken als je het nodig hebt na de adrenaline-dump. Fysieke conditie werkt op je reflexen en je bewustzijn. Het is belangrijk om zowel mentaal als fysiek gefocust te zijn. Als je voorbereid bent, zul je succesvoller zijn.

5. Het verbetert je bewustzijn

Martial Arts zullen je meer bewust maken van je omgeving. Martial Arts zullen je helpen om altijd bewust te zijn en klaar te staan. Je bent misschien een seconde geschokt, maar je zult de nodige reactiesnelheid hebben om jezelf te beschermen.

6. Het leert je zelfrespect

Martial Arts zijn gericht op vertrouwen en respect. Het leert je respect voor elkaar en respect voor jezelf te hebben. Dit komt het leven ten goede. Martial Arts oefen je met een partner. Er moet wederzijds vertrouwen zijn tussen jullie om elkaar geen pijn te doen, maar wel steeds goed te oefenen. Als je jezelf niet respecteert, is het onwaarschijnlijk dat anderen je zullen respecteren en dat wederzijds vertrouwen hebben.

7. Het helpt om een ​​sterke geest te ontwikkelen

We kijken allemaal naar het nieuws en zien hoeveel spanningen er dagelijks zijn op allerlei niveau’s.  Martial Arts kunnen je voorbereiden, zowel geestelijk als lichamelijk, op de dagelijkse problemen, prive, op het werk en buiten op straat.

8. Het helpt je je reflexen te ontwikkelen

In een gevecht is beweging macht. Je kunt niet blijven staan ​​en wachten op de volgende aanval van je aanvaller, je moet bewegen! Martial Arts helpen je je reflexen te ontwikkelen. In normale situaties reageer je op iets dat gebeurt. Wanneer je wordt aangevallen, is het beter om te weten hoe te reageren. Met de reflexen van een ” vechter”  kun je je snel en slim verplaatsen in de situatie. Je zal voorbereid zijn.

9. Het zal je helpen met het stellen van doelen

Zelfverdedigingslessen helpen je om doelen te stellen. Of je nu een specifieke beweging wilt leren, of hard werkt om het gevoel te hebben dat je jezelf kunt beschermen, je stelt een doel. Het brengt je elke week terug in de klas en helpt je in je dagelijkse leven. Het helpt je een drive te ontwikkelen die je misschien nog niet eerder hebt gehad. Als je je doelen serieus neemt binnen de Martial Arts kan het overgaan in je dagelijkse leven en je helpen door elke moeilijke situatie heen te komen die op je pad komt.

10. Het heeft een positieve invloed op je leven

In tegenstelling tot veel andere dingen in het leven, zal het volgen van Martial Arts altijd een positieve invloed op je leven hebben. Alle bovenstaande redenen zijn hiervan het bewijs. Je zult een beter humeur krijgen en een zelfverzekerder en betere versie van jezelf worden. Het is belangrijk om dingen in het leven te hebben waarop we kunnen vertrouwen. Het gaat niet alleen om de sport. De sport is een middel, een middel om je doelen te bereiken, zowel fysiek als mentaal.